Airborne Agenda

Ieder jaar staan we in de derde week van september met een groot aantal activiteiten in de gemeenten Arnhem, Ede, Renkum en Overbetuwe stil bij de verloren Slag om Arnhem. Maar ook in de maand vooraf wordt er door onze partners van alles georganiseerd; van conferenties tot muziekevenementen, wandelingen tot hardloopwedstrijden en van traditionele herdenkingen tot luchtlandingen.

Je vindt hier de agenda met alle activiteiten die in de Airborne Region worden georganiseerd.

 • 22 oktober 2022
  za

  Battlefieldtour Pegasus 1

  Een nieuwe versie van de uitermate succesvolle battlefieldtour "Pegasus 1". Het verhaal van de ontsnapping van 138 Britten, Amerikanen en Nederlanders in de nacht van 22 op 23 oktober 1944, staat centraal in deze tour. Er is een keuze tussen een bustour waarbij het laatste deel de route van de ontsnapping van Nol in 't Bos tot de Rijn wordt gelopen of een complete wandeltocht vanuit Ede naar de Rijn.
 • 29 oktober 2022 t/m 30 oktober 2022
  za t/m zo

  Glider Museum Wolfheze laatste openingsdag

  Als je een beeld wilt vormen van de omvang van de luchtlandingen in September 1944 en wat de rol is van de zweefvliegtuigen die daarvoor zijn ingezet, dan is een bezoek aan het Glider Museum Wolfheze zeker de moeite waard. Na zondag 30 oktober sluit het museum zijn deuren voor de winter om vervolgens volgend jaar maart weer open te gaan.