Airborne agenda

Airborne Filmmaand bij Pathé: Oorlogstijd op het doek

1/9/2022 – 30/9/2022

ma t/m vr

Pathé Arnhem en Rozet slaan de handen ineen en bieden samen een educatief programma aan voor bovenbouw leerlingen (groep 7-8) van het primair onderwijs. In september kunnen zij met hun klas (gratis) een film bekijken bij Pathé Arnhem. Er is lesmateriaal ontwikkeld die op een interactieve manier helpt de thematieken en dilemma’s van toen te herkennen en te vertalen naar vandaag. Een unieke manier om de kracht van het witte doek te benutten om de gebeurtenissen van toen op een laagdrempelige manier te beseffen.

Er kan voor de volgende films gekozen worden:
Waar is Anne Frank
Verleden en heden komen op indrukwekkende wijze geanimeerd tot leven. Kitty, de denkbeeldige vriendin van Anne Frank aan wie zij haar dagboekbrieven schreef, is op mysterieuze wijze tot leven gekomen in het Achterhuis. Kitty vraagt zich af waar Anne is, neemt het dagboek mee en gaat op onderzoek uit.
Oorlogswinter
Het is de ijskoude winter van 1944-1945. De Tweede Wereldoorlog is nog in volle gang. De veertienjarige Michiel kan niet kan wachten tot hij iets kan betekenen voor het verzet. Als zijn buurjongen hem vraagt een brief te bezorgen in verband met een overval op het munitiedepot is het eindelijk zo ver. Wanneer de overval wordt verraden moet Michiel uitgaan van zijn eigen kracht. Hij leert al snel dat goed en kwaad dicht bij elkaar liggen.
Oorlogsgeheimen
1943, Zuid Limburg. De twaalfjarige Tuur en Lambert zijn al van jongs af aan onafscheidelijke vrienden. Ook aan hun idyllische dorp gaat de oorlog niet voorbij. Tuurs ouders gaan in het verzet terwijl die van Lambert lid worden van de NSB.
Dan komt Maartje, een meisje uit het westen, tijdelijk in het dorp wonen. Zij heeft een groot geheim en besluit dat alleen met Tuur te delen.

Naast de filmvertoningen is er ook een expositie te zien met diverse filmafbeeldingen uit de Tweede Wereldoorlog en specifiek Operation Market Garden. Alle activiteiten kunnen, met dank aan de Provincie Gelderland en Rozet, worden aangeboden.

Organisatie

Pathé Arnhem

Locatie

Oude Stationsstraat 20
6811 KE Arnhem

 

Website

Datum

1/9/2022 – 30/9/2022

Dagen

ma t/m vr

Tijd

09:00 – 17:00 uur

 

Toegangsprijs

Deze activiteit is gratis

Talen

nederlands