Airborne agenda

Belevenistour – Aanval op Meinerswijk

Aanval op Meinerswijk
Duur: zondag 12 september 2021
Locatie: Meinerswijk/Werfpaviljoen-Arnhem/stadblokken
Prijs: € 40,00

En toen kwam alle ellende naar beneden. Het was alsof er op enorme hoogte een groot doek uitgespreid werd en langzaam op ons neerdaalde! Die propellers aan de bommen sisten en piepten alsof er een stoomlocomotief met alle kracht remde…Duitse veteraan Fred Marré.
Tijdens de tour kijkt Ingrid Maan naar de inzet van de 1e batterij van de Luftwaffe Flakabteilung 591 op 17 en 18 september 1944 tijdens de Slag om Arnhem.
De Gemischte Luftwaffe Flakabteilung 591 stond onder bevel van majoor Majewski en maakte deel uit van de 16e Flakdivisie van General-Major Deutsch. Deze Flakdivisie behoorde tot Luftgau XIV dat verantwoordelijk was voor het gebied België-Noord-Frankrijk. Deze Flakdivisie werd begin september door de geallieerden vanuit Noord-Frankrijk naar Nederland verdreven.
Majewski beschikte over zes Flakbatterijen die allen deel uit zouden maken van het Duits luchtafweergeschut in de omgeving van Arnhem. Majewski’s batterijen raakten dan ook bij de Operation Market Garden betrokken, toen op 17 september 1944 (het begin van de Slag om Arnhem) de 1e Airbornedivisie nabij Arnhem landde.
Aan de hand van uniek foto- en kaartmateriaal vertelt Ingrid Maan over de achtergrond van de Duitse veteranen die zij interviewde, hoe zij naar Meinerswijk gekomen zijn, hoe hun stelling er precies uit zag, wat er voor de Duitsers ‘in de lucht hing’ en hoe de aanval zich voltrok.

Ticket kopen:
https://www.battlefieldtours.nu/package/slag-om-arnhem-vanuit-duits-perspectief-aanval-op-meinerswijk/
Info: 06-53515716

Organisatie

DNG 40-45 / Duits-Nederlandse Geschiedenis

Locatie

Meinerswijk, startpunt Werfpaviljoen-stadsblokken

Website

Datum

12-09-2021 om 09:45 uur
tot 12-09-2021 om 17:00 uur

Toegangsprijs

€ 40,00

Talen

nederlands