Airborne agenda

Fototentoonstelling Terugkijken

10/9/2024 – 5/10/2024

ma t/m za

Fotoproject van Lisette van Straaten gebaseerd op geïllustreerde logboeken gemaakt door haar vader Jan en haar oom Peter van Straaten, ten tijde van de bezetting. In de periode 1944-1945 is de familie Van Straaten naar de Veluwe gevlucht. 80 jaar na de bevrijding zijn de logboeken in handen gekomen van Lisette. Zij heeft een hedendaagse fotografische reconstructie gemaakt van de logboekverhalen.
De foto’s van Lisette zijn vanaf 10 september te zien. Tegelijkertijd zijn enkele logboeken van haar familie te zien in het Erfgoedcentrum op verdieping -1 in Rozet.

In het Erfgoedcentrum vind je daarnaast meer voorwerpen die getuigen van de Slag om Arnhem, zoals een oud, rood poppenjasje, een gedeukte zilveren kan en een serie boeken met kogelgaten. Ontdek de indringende verhalen over deze objecten uit de collecties van Rozet en Museum Arnhem. Zo hoor je in een korte film het verhaal van het bankje van dansschool Wensink dat achterbleef in de dansschool tijdens plunderingen.

Doe je zelf onderzoek naar de Slag om Arnhem? Dan ben je in het Erfgoedcentrum van Rozet aan het juiste adres. Een belangrijk onderdeel van onze collectie is de Collectie Market Garden met meer dan 3.200 titels; één van de grootste in Nederland. Met niet alleen titels over de gevechten, maar ook over de rol van het verzet, de evacuatie van Arnhem en de Veluwezoom en herdenkingsprogramma’s. De collectie is voor iedereen vrij toegankelijk. Wil je dus meer weten over de oorlog? Grote kans dat je het vindt bij Rozet.
Rozet en het Erfgoedcentrum zijn gratis toegankelijk. Kijk voor de openingstijden op www.rozet.nl.

Organisatie

Rozet Erfgoedcentrum

Locatie

Kortestraat 16
6811 EP Arnhem

 

Website

Datum

10/9/2024 – 5/10/2024

Dagen

ma t/m za

Tijd

10:00 – 17:00 uur

 

Toegangsprijs

Deze activiteit is gratis

Talen

nederlands