Airborne agenda

Musical Bring My Love To Poland

Driel, de droppingsplaats van deze brigade tijdens Operatie Market Garden op 21-09-’44. Deze gloedvolle interactie wordt tot uitdrukking gebracht door de ontmoeting van twee krachten: de onverzettelijke Poolse generaal Sosabowski en de onverschrokken Drielse verzetsvrouw Cora Baltussen. We volgen twee Poolse broers waar er uiteindelijk één van in de armen van Cora sterft en haar de historische woorden zegt: “bring my love to Poland’. Alle handelingen zijn gedramatiseerd, gebaseerd op ware gebeurtenissen.

Jarno Scholten en Jet Pit (beiden gelouterd in de amateur-musical wereld) doen onderzoek naar getuigenissen. Ze schrijven met Samantha Janssen (AMA 2019) het script en de muziek. Jet, zoekt in haar regie altijd verbinding met de omgeving en historie. De muziek van Jarno heeft een eigen handtekening. Voor beiden geldt een interactie tussen dramatiek, lyriek, verhaal en de mens achter het verhaal.

Een theatermonument voor hen die voor onze vrijheid vochtten en waar het kleine Driel groot in haar daden werd door de rehabilitatie van de voornoemde generaal en zijn mankrachten. De vorm is musical-vertelling. Omdat dit verhaal dient te worden doorgegeven aan volgende generaties om verbinding te kunnen maken met hoe we nu in vrijheid leven.

Organisatie

Stichting Music Herveld

Locatie

Binnenstraat 23, 6674 BX Herveld

Website

Datum

25-11-2021 om 20:00 uur
tot 28-11-2021 om 20:00 uur

Toegangsprijs

17,50 euro

Talen

nederlands