Airborne agenda

Pegasus Wandelfestival

September is een bijzondere maand in Ede. Het is de maand waarin we stilstaan bij zij die in 1944 vochten voor onze vrijheid. In samenwerking met Gemeente Ede, 11 Luchtmobiele Brigade, de Stichting Heideweek en de SRVV wordt september een maand waarin er voor iedereen iets te doen is dat raakt aan het verhaal van de Airborne. Met drie grote herinneringsevenementen vertellen we het unieke verhaal van de Airborne Luchtlandingen van 1944 in Ede. Akoesticum organiseert als onderdeel hiervan op 25 september het Pegasus Wandelfestival, een bijzondere culturele beleveniswandeling over moed en verzet, op weg naar vrijheid.

Ervaar de rijke historie van Ede, en laat je leiden door een landschap vol verhalen met de eerste editie van het Pegasus Wandelfestival: ‘Airborne op weg naar vrijheid’ op zaterdag 25 september bij Akoesticum.

Het Pegasus Wandelfestival neemt je op drie verschillende routes mee door de prachtige Edese natuur naar de historische dropzones op de Ginkelse Heide. Theatrale, muzikale en kunstzinnige gebeurtenissen op de route brengen de historie tot leven en laten je nadenken over vrijheid toen en nu. Het wandelfestival vertelt, ontroert, verrast, maakt je stil en laat je lachen. Of je nu een ervaren wandelaar bent, in coronatijd je wandelschoenen weer hebt ontdekt óf je samen met je gezin op unieke wijze kennis wilt maken met de bijzondere geschiedenis van deze omgeving. Wandelen, kijken, luisteren en beleven in het decor van schitterende natuur.

Datum: 25 september 2021
Afstanden: 4 km, 8 km of 18 km
Prijs: €5,- (kids t/m 12 jaar), €7,50 (13 jaar en ouder) incl. consumptie

Organisatie

Akoesticum

Locatie

Akoesticum, Nieuwe Kazernelaan, 2D42, Ede

Website

Datum

25-09-2021 om 09:00 uur
tot 25-07-2021 om 18:00 uur

Toegangsprijs

7,50

Talen

nederlands