Airborne agenda

REWIND _FORWARD

Bart Eysink Smeets en Müller & Van Klinken ontwierpen in opdracht van Scarabee nieuwe ArtBorne projecten voor de Airborne Wandeltocht in 2021. Hiertoe bouwen de kunstenaars in H29 – de projectruimte van Scarabee – proefopstellingen op en lichten deze toe. Naast deze projecten is een overzicht van hun andere werk te zien.
Eysink Smeets is bekend door onverwachte en verrassende projecten die met humor en plezier interessante vragen aan de orde stellen. Veel aandacht kreeg zijn project ‘De steen die terug naar huis ging’ (2019). In zijn project ’23 TAFELS’ stelt hij op een onverwachte manier het begrip ‘discriminatie’ aan de orde.
Müller & Van Jakob Klinken zijn speciaal voor dit project een samenwerking aangegaan en hebben een schetsontwerp bedacht met als titel ‘WEDEROPBOUW’. Zij brengen hiermee niet alleen een historisch gegeven onder de aandacht, maar ook een actueel thema. Hiertoe nodigen zij het publiek uit om met grote elementen die overal verspreid liggen bij te dragen aan de opbouw van deze verwoeste stad.
Naast deze nieuwe projecten is er een fotopresentatie te zien van 12 jaar ArtBorne. Sinds 2009 organiseert de stichting jaarlijks twee kunstprojecten tijdens en langs de route van de Airborne Wandeltocht. Met deze Monumenten voor één Dag onderzoekt de stichting de mogelijkheden van ‘nieuwe vormen van herdenken’. Het publiek wordt uitgenodigd tot deelname waardoor de projecten tot leven komen.

Organisatie

Scarabee

Locatie

H29, de projectruimte van Scarabee op De Hes in Oosterbeek. Ingang terrein via de rotonde bij Arnhems Buiten of via het grote hek aan de Klingelbeekseweg 29, 6862 VS Oosterbeek

Website

Datum

18-09-2021 om 12:17 uur
tot 19-09-2021 om 12:17 uur

Toegangsprijs

Deze activiteit is gratis

Talen

nederlands