Airborne agenda

Stille getuigen van de Slag om Arnhem in het Erfgoedcentrum in Rozet

1/7/2022 – 31/12/2022

ma t/m zo

Stille getuigen van de Slag om Arnhem in het Erfgoedcentrum in Rozet
In het Erfgoedcentrum in Rozet zijn, naast talloze objecten uit de geschiedenis van Arnhem en omgeving, ook stille getuigen van de Slag om Arnhem en de evacuatie die daarop volgde, terug te vinden. Ontdek tijdens een bezoek aan het Erfgoedcentrum wat een rood poppenjasje, een gedeukte zilveren kan en boeken met kogelgaten te maken hebben met de Slag om Arnhem. Bekijk het filmpje van de heer Wensink waarin hij vertelt hoe Rozet een bankje van dansschool Wensink ontving: achtergebleven tijdens plunderingen in de stad omdat het niet door de deur van de dansschool paste.
Bezoek tijdens openingstijden gratis het Erfgoedcentrum in Rozet voor deze en andere verhalen.

Doe je zelf onderzoek naar de Slag om Arnhem? Dan ben je in het Erfgoedcentrum aan het juiste adres! Een belangrijk onderdeel van de bibliotheekcollectie in het Erfgoedcentrum in Rozet, is de Collectie Market Garden met meer dan 3.200 titels. De collectie is een van de grootste over dit onderwerp in Nederland met niet alleen titels over de gevechten, maar ook over de rol van het verzet, de evacuatie van Arnhem en de Veluwezoom en herdenkingsprogramma’s. De collectie is voor iedereen vrij toegankelijk. Lees meer: https://www.rozet.nl/media/5792/de-verborgen-market-garden-schatten-van-erfgoedcentrum-rozet-airborne-magazine-nr-16-december-2019.pdf?width=900&quality=80

Podcast Slag om Arnhem: Thuis een podcast luisteren over de Slag om Arnhem? Voor radio 1 werd een podcast opgenomen over vermiste Duitse soldaten die nu nog steeds geïdentificeerd worden. Luister https://www.nporadio1.nl/podcasts/de-dag/20945/417-75-jaar-na-wo2-worden-nog-vermiste-soldaten-geidentificeerd.

Wil je graag een rondleiding? Dat kan gratis door een kundige vrijwilliger. Kijk voor data en aanmelding https://activiteiten.rozet.nl/2882/rondleiding-slag-om-arnhem.
Liever een speciale betaalde rondleiding plannen met collega’s, vrienden en familie? Dat kan via www.rozet.nl/rondleidingen.

Onder de titel ‘Rampzalig’ worden in samenwerking met Museum Arnhem, vanaf 1 okt 2022 collectiestukken uitgelicht die rampspoed, waaronder de Slag om Arnhem, hebben doorstaan.

Organisatie

Rozet Erfgoedcentrum

Locatie

Kortestraat 16
Arnhem

 

Website

Datum

1/7/2022 – 31/12/2022

Dagen

ma t/m zo

Tijd

10:00 – 17:00 uur

 

Toegangsprijs

Deze activiteit is gratis

Talen

nederlands