Activiteit type: Interactief

Educatief Programma; vliegtuigjes maken

Na korte uitleg over Airborne Luchtlandingen en ‘hoe vliegt een vliegtuig’, kunnen kinderen zelf een vliegtuig in elkaar zetten, versieren, een parachute eronder maken en testen op het plein

Airborne Filmmaand

Historische films met relatie tot Airborne en/of Vrijheid voor VO-scholen. Scholieren dragen bij aan interactieve tentoonstelling middels vlogs en/of korte (animatie-)films.

DoeBoek

Het Airborne DoeBoek bevat historische en persoonlijke verhalen en vragen en opdrachten die gerelateerd zijn aan de Airborne

Fotowedstrijd

Fotowedstrijd voor alle inwoners van de Airborne Regio, met speciale aandacht voor de jeugd. Bekende fotografen uit de vier Airborne-gemeenten geven een voorzet, alle inwoners worden uitgenodigd hun eigen mooiste foto met het thema Vrijheid, gerelateerd aan de Airborne in te zenden. Met de mooiste foto’s wordt volgend jaar een expositie gemaakt. 

The Big Draw

Tekenfestival met thema Airborne en Vrijheid. Op 2 en 3 september inschools, op zondag 5 september 2021 algemeen.

Verhalenwedstrijd

De burgemeesters van de vier Airborne-gemeenten maken een inleiding voor een verhalenwedstrijd met als thema Vrijheid, gerelateerd aan de Airborne. Inwoners van de Airborne-regio maken de verhalen op hun eigen manier en hun eigen uitvoering af. Speciaal ook voor kinderen. Van de mooiste verhalen wordt een publicatie gemaakt.