ER OP UIT

In de Airborne Region zijn er het hele jaar door tal van activiteiten die het verhaal van de geschiedenis van de regio vertellen.

Bezoek bijvoorbeeld een van de vele musea waar je meer te weten komt over operatie Market Garden, de Slag om Arnhem, de evacuatie en wederopbouw. Ieder museum is uniek en heeft zijn eigen invalshoek of thema. Denk aan de impact op de burgers, het militair perspectief, ooggetuigen verhalen van evacuees, of juist de veerkracht van de inwoners van de Airborne Region.

In de Airborne Region kun je het hele jaar door fantastisch wandelen en fietsen. Je ontdekt er prachtige heidevelden, zandvlaktes, rivieren, bossen, steden en dorpen. Kies voor een wandel-of fietsroute langs de historische plekken in Airborne Region, en verwonder je over de bijzondere geschiedenis die zich langs jouw route heeft afgespeeld. Volg bijvoorbeeld de bewegingen van de geallieerden in het laatste oorlogsjaar.

Wil je de geschiedenis ├ęcht herbeleven? Ga dan op pad met een gids die gespecialiseerd is in de Slag om Arnhem. Een rondleiding krijgen van een gespecialiseerde gids is een bijzondere ervaring. Door te ervaren hoe de geschiedenis zich voltrok ben je zelf in staat de verhalen door te vertellen! Tijdens zo’n rondleiding kun je vaak zelf een invalshoek kiezen; misschien wil je wel onderzoek doen naar een voorouder die heeft gevochten of is gestorven?