gidsen

Operation Market Garden, waar de Slag om Arnhem onderdeel van was, verdient het om nooit vergeten te worden. Een rondleiding krijgen van een gespecialiseerde gids is een bijzondere ervaring. Door te ervaren hoe de geschiedenis zich voltrok ben je zelf in staat de verhalen door te vertellen! Tijdens zo’n rondleiding kun je vaak zelf een invalshoek kiezen; misschien wil je wel onderzoek doen naar een voorouder die heeft gevochten of is gestorven?

In de Airborne Region staan een aantal bevlogen Battlefield Gidsen klaar om rondleidingen te ontwikkelen. Ze stellen zich graag aan je voor.

Image module

Battlefield Discovery

Edwin Popken

Ik organiseer graag private tours voor individuen en groepen en Step-on gidsen voor TOs. Een tour is standaard maar kan ook op maat worden gemaakt. Denk aan; toeristen, geschiedenis-geïntereseerden, familie en veteranen, militaire groepen. Ik ben gespecialiseerd in de geallieerde luchtlandingen rond Eindhoven, Nijmegen en Arnhem. In de US 101st Airborne Division in de Betuwe (okt-nov 1944), Br. 49th ‘West Riding’ Infantry Division – winter 1944/1945, Experience of War’ en de Strategische en politieke context van Market Garden

Image module

Stichting Militaire Historie Ede

Ed van Seters

Namens het Militair Museum Ede worden op verschillende data in 2019 3 verschillende battlefieldtours aangeboden. Tours waarbinnen de luchtlandingen in september 1944, operatie Pegasus 1 of Pegasus 2 centraal staan. Je gaat, afhaznkelijk van de gekozen tour, op de fiets of met historisch militair vervoer. Meer informatie vind je op de website.

Image module

Ton Battlefield Tours

Ton Broers

Hiking, cycling or driving through the West european battlefields of World War II. Through the last years I have organised and taken care of dozens of Battlefield Tours for a large variety of groups.

Image module

Battlefield Guide

Wybo Boersma

Gids mogelijkheden voor groepen en individuele deelnemers: Operatie Market Garden- Slag om Arnhem met halve of hele dagtours, meerdaagse tours in overleg mogelijk. Overige slagvelden in West Europa.

Image module

DRG Battlefieldtours & Books

Willem Kleijn

DRG is sinds 2005 actief met maatwerk battlefield tours ‘Airwar 40-45’, Operatie Market Garden ’44 en Bevrijding ’45. Geaccrediteerd battlefield-gids: Badge 61 -Int.Guild of Battlefield Guides – Liberation Route Europe en Airborne Region..

Image module

The Battlefield Explorer Tours

Joris Nieuwint

Het is mijn doel om de verhalen van de Slag om Arnhem met u te delen zodat de heldendaden en opoffering van de soldaten, maar ook de burgers, niet vergeten worden.

Image module

BTA44

Dirk Hoekendijk

BTA44 verzorgt maatwerk-tours voor individuele belangstellenden en kleine groepen van 2-8 uur of ook meerdere dagen. Het accent kan liggen op Brits en/of Duits perspectief. In principe beschikbaar op alle weekdagen!

Image module

Stadsgidsen

Gilde Stadswandelingen

Wij dragen tijdens rondleidingen deskundig, objectief en interactief kennis en achtergronden over over Arnhem, uit het heden, het verleden en de toekomst, in al zijn facetten. Wij vertellen over en wijzen op zijn cultuurhistorische monumenten en andere bezienswaardigheden, zijn geschiedenis en andere verhalen, zijn evenementen en andere attracties, kortom alles wat voor de gasten het weten waard is.