OP PAD MET EEN GIDS

Operation Market Garden, waar de Slag om Arnhem onderdeel van was, verdient het om nooit vergeten te worden. Een rondleiding krijgen van een gespecialiseerde gids is een bijzondere ervaring. Door te ervaren hoe de geschiedenis zich voltrok ben je zelf in staat de verhalen door te vertellen! Tijdens zo’n rondleiding kun je vaak zelf een invalshoek kiezen; misschien wil je wel onderzoek doen naar een voorouder die heeft gevochten of je eigen familiegeschiedenis?
In de Airborne Region staan een aantal bevlogen gidsen, ook wel Battlefield Guides klaar om rondleidingen te ontwikkelen. Ze stellen zich graag aan je voor.

BATTLEFIELD DISCOVERY

EDWIN POPKEN

Ik organiseer graag private tours voor individuen en groepen en Step-on gidsen voor TOs. Een tour is standaard maar kan ook op maat worden gemaakt. Denk aan; toeristen, geschiedenis-geïntereseerden, familie en veteranen, militaire groepen. Ik ben gespecialiseerd in de geallieerde luchtlandingen rond Eindhoven, Nijmegen en Arnhem. In de US 101st Airborne Division in de Betuwe (okt-nov 1944), Br. 49th ‘West Riding’ Infantry Division – winter 1944/1945, Experience of War’ en de Strategische en politieke context van Market Garden

NME

ED VAN SETERS

Namens het Militair Museum Ede worden op verschillende data in 2019 3 verschillende battlefieldtours aangeboden. Tours waarbinnen de luchtlandingen in september 1944, operatie Pegasus 1 of Pegasus 2 centraal staan. Je gaat, afhaznkelijk van de gekozen tour, op de fiets of met historisch militair vervoer. Meer informatie vind je op de website

International Guild of Battlefield Guides

Wybo Boersma

Gids mogelijkheden voor groepen en individuele deelnemers: Operatie Market Garden-Slag om Arnhem met halve of hele dagtours, meerdaagse tours in overleg mogelijk. Overige slagvelden: Normandië, Ardennen, Hürtgenwald, Dieppe.

DRG Battlefield Tours & Books

Willem Kleijn

DRG is sinds 2005 actief met maatwerk battlefield tours ‘Airwar 40-45’, Operatie Market Garden ’44 en Bevrijding ’45. Geaccrediteerd battlefield-gids: Badge 61 -Int.Guild of Battlefield Guides -Liberation Route Europe en Airborne Region.

The Battlefield Explorer

Joris Nieuwint

Het is mijn doel om de verhalen van de Slag om Arnhem met u te delen zodat de heldendaden en opoffering van de soldaten, maar ook de burgers, niet vergeten worden.

Battlefield Tours Arnhem 1944 (BTA44)

Dirk Hoekendijk

BTA44 verzorgt (corona-proof) maatwerk-tours voor individuele belangstellenden en kleine groepen (max 10 personen) met eigen vervoer deelnemers. De tour duur kan variëren van 2-8 uur of ook meerdere dagen. Het accent kan liggen op Brits en/of Duits perspectief. In principe beschikbaar op alle weekdagen! Voor meer informatie: zie www.bta44.nl.

DNG 40-45 / Duits-Nederlandse Geschiedenis 40-45

Ingrid Maan

Ingrid Maan interviewde Duitse oorlogsveteranen. Zij werd in 2011 bekend door haar Belevenistours Slag om Arnhem vanuit Duits perspectief, waarbij zij de persoonlijke ervaringen van de Duitsers (RAD, Wehrmacht en Waffen-SS) vertelt.Ingrid geeft ook lezingen vanuit Duits perspectief.Zij is Member of the International Guild of Battlefield Guides. www.ingridmaan.nl info@ingridmaan.nl 06-53515716